Zalm-spinaziestamppot met gepocheerd ei en gebakken uitjes
Op zoek naar een snelle maaltijd? Deze heerlijk zalm-spinaziestamppot staat binnen no-time op tafel en zit vol goede vitaminen. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 500 g CêlaVíta oma’s kookkruimig aardappelen
- 250 g bladspinazie, gewassen en goed uitgelekt
- 1 el roomboter
- 2 el crème fraîche
- 250 g verse zalm zonder huid, in blokjes van 3 cm gesneden
- Zout en peper, naar smaak
- 200 ml natuurazijn
- 3 verse eitjes, maat M, uit de koelkast
Garnituur:
- 3 el gebakken uitjes
- Beetje extra crème fraîche
Bereidingswijze
Stap 1:
Doe de aardappelen in een pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook vervolgens de aardappelen in 8 tot 10 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappelen fijn. Meng hierna de spinazie, roomboter en crème fraîche erdoorheen.
Stap 2:
Meng de blokjes verse zalm en zout en peper naar smaak door de spinaziepuree. Doe de deksel op de pan en laat de zalm rustig garen in de warme vers gestampte puree.
Stap 3:
Zet een pannetje water op het vuur met 400 ml water, 100 ml natuurazijn en een beetje zout. Breng het water aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur op de waakvlam, het water moet ongeveer 90 °C blijven. Laat voorzichtig één voor één de eitjes uit de schaal in het warme water glijden. Afhankelijk van hoe gaar je het eitje wil eten, duurt het pocheren 5 (zacht) á 10 (hard) minuten.
Serveer de zalm-spinaziestamppot met bovenop het gepocheerde ei, gebakken uitjes en wat extra crème fraîche voor de liefhebber.