Ga naar de inhoud
`

Grote gegrilde gamba’s met knoflookkrieltjes

Zin om uit te pakken vanavond? Ga voor gegrilde gamba’s! Serveer met knoflookkrieltjes, gegrilde asperges, citroen en aïoli. Ook perfect voor op de BBQ!

Hoofdgerecht
Voor 3 personen
25 minuten

Ingrediënten:

Product

Voor de knoflookkrieltjes en gamba’s:

  • 450 g Cêlavìta’s halve kriel met schil 
  • 5 tenen knoflook, zonder schil 
  • Peper en zout, naar smaak  
  • 2 el olijfolie 
  • 15 grote gamba’s, in de schaal, zonder darm 
  • 200 g groene asperges 
  • 1 citroen

Voor de aïoli: 

  • 2 el Griekse yoghurt 
  • 2 el mayonaise 
  • 1/2e citroen, rasp en sap 
  • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt 
  • Peper en zout, naar smaak 
  • 1 el extra vergine olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1:  

Meng de krieltjes met de knoflooktenen, peper en zout en olijfolie door elkaar en bak ze goudbruin op 200°C in een voorverwarmde airfryer. Schud de minikrieltjes tussendoor een keer om. 
 

Stap 2:  

Maak ondertussen een aïoli; Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen en knoflook rasp door elkaar. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.  

 

Stap 3: 

Verhit een grillpan. Besprenkel de gamba’s en groene asperges met een beetje olijfolie, peper en zout.  Grill de gamba’s in ca. 5 minuten aan 2 zijden tot ze gaar zijn. Grill daarna de groene asperges in ca. 2 minuten beetgaar. 

 

Serveer de gamba’s met de groene asperges, knoflookkrieltjes, aïoli en een partje citroen. 

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker