Ga naar de inhoud
`
Kriel-kerrie met vega kip
Onze krieltjes met schil met vega kipstukjes en ananas. Lekkers zomers en vegan. Ideaal met Turks brood of naan.
Veganistisch hoofdgerecht
4
25 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 450 g Cêlavìta’s halve kriel
  • 1/2e el kerriepoeder
  • 150 ml water
  • 150 ml plantaardige kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g ananasblokjes
  • 300 g veganistische kipstukjes
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
Bereidingswijze

Stap 1:

Verhit een ruime braadpan met 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hierin de rode ui, knoflook en minikrieltjes aan. Voeg 2 minuten later de kerriepoeder toe en bak dit kort mee. Blus het geheel al met water en plantaardige kookroom. En voeg het groentebouillonblokje toe. Laat dit op laag vuur rustig sudderen met een deksel op de pan. Roer regelmatig door en voeg indien nodig wat extra water toe.

 

Stap 2:

Voeg na 12 minuten de ananasblokjes en veganistische kipstukjes toe. Laat het geheel nog 5 minuten door sudderen zonder deksel.

 

Stap 3:

Voeg als laatste de bosuiringetjes toe aan de pan.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker