Ga naar de inhoud
`

Traybake met aardappels, drie kleuren wortel, ui, knoflook en tijm

Lekker, traybake met aardappels en wortels! Te eten als hoofdgerecht, maar ook heerlijk als bijgerecht tijdens de Feestdagen.

Bij- of Hoofdgerecht
2-3 personen
60 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 450g Cêlavíta halve kriel met schil
  • 300 g oerpeen, geschild en over de lengte gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 2 takken tijm, gerist
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 bol knoflook (1/2e is voor aïoli)

Voor de aioli:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie

 

Extra nodig:

Pureestamper

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelen en wortels over de ovenbakplaat, besprenkel met olijfolie, geriste tijm en peper en zout. Snijd de bol knoflook dwars over de helft. Leg deze op de ovenbakplaat erbij. Bak de aardappelen en wortelen in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin, roer tussendoor een keer om. Na 25 minuten 1 helft van de knoflookbol uit de oven pakken.

 

Stap 2:

Maak een aïoli; Knijp de knoflook uit de halve bol in een kleine mengkom, prak dit met een vork. Meng er de yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen doorheen. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.

 

Stap 3:

Serveer de traybake op een mooie schaal met de aïoli.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker