Halve kriel
aardappeltjes met schil
Onze halve kriel is heerlijk eenvoudig. Door de schil behouden ze de crunchy textuur en smaak. Ideaal voor in de salade, heerlijk om op te bakken of toe te voegen aan een ovengerecht.
Bereidingswijze
Verhit boter en/of olie in een pan. Doe de aardappeltjes in de pan. Bak eerst ca. 8 min. op hoog vuur. Doe een deksel op de pan en laat nog ca. 8 min. op middelvuur doorgaren. Regelmatig omschudden voor een goudgeel en gaar resultaat.
Verwarm de Airfryer voor op 200°C. Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel met olie. Bak ca. 15 min. Halverwege omschudden voor een goudgeel en gaar resultaat. Bereidingswijze is gebaseerd op een Philips Airfryer XL.
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de aardappeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak ca. 25 min. Halverwege omschudden voor een goudgeel en gaar resultaat.
Doe de aardappeltjes in een pan met water, zodat ze net onder water staan. Breng aan de kook. Kook ca. 12 min. tot de aardappelen gaar zijn.
Voedingsinformatie
100% aardappelen (herkomst EU).
Voedingswaarden: | Per 100g | Per portie (200g) | % van referentie-inname |
Energie | 365 kJ / 86 kcal | 730 kJ / 172 kcal | 9 % |
Vetten | 0,3 g | 0,6 g | <1 % |
waarvan verzadigd | 0,1 g | 0,2 g | 1 % |
Koolhydraten | 18 g | 36 g | 14 % |
waarvan suikers | 0,3 g | 0,6 g | 1 % |
Voedingsvezels | 2,0 g | 4,0 g | – |
Eiwitten | 2,0 g | 4,0 g | 8 % |
Zout | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |