Ribeye met bearnaisesaus en gebakken aardappels
Een stoer gerecht, in combinatie met onze Rode opbakkers. Lekker met een frisse, rode salade erbij!
Ingrediënten:
- 1 runderribeye à 800 g
- CêlaVíta Rode Opbakkers 450g
- Geklaarde boter
- Zout en peper, naar smaak
Voor de rode coleslaw:
- 80 g mayonaise
- 20 g rode wijnazijn
- 1 el grove mosterd
- 1 el honing
- Zout en peper, naar smaak
- 400 g rode kool, in fijne julienne gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 g wortel, julienne geraspt
- 15 g peterselie, fijngehakt
- 15 g rozijnen
Voor de bearnaisesaus:
- 30 ml dragonazijn
- 45 ml droge witte wijn
- Beetje citroenrasp
- 3 eidooiers
- Zout en peper, naar smaak
- 200 g roomboter, gesmolten
- 5 g verse dragon, fijngesneden
Bereidingswijze
Stap 1:
Maak een dressing door de mayonaise, rode wijnazijn, mosterd, honing en zout en peper te mengen in een ruime kom.
Voeg aan de kom met dressing de gesneden rode kool, ui, wortel, peterselie en rozijnen toe. Meng alles goed door. Serveer de salade direct wanneer je deze graag knapperig serveert. Laat de salade een paar uur in de koelkast staan, als je een gemarineerde salade wilt serveren.
Stap 2:
Bak de ribeye naar eigen inzicht bleu, siagnant, à point, bien cuit. Laat de ribeye rusten.
Bak de aardappelen in geklaarde boter met zout en peper naar smaak goudgeel op matig tot hoog vuur.
Stap 3:
Bereid een pan kokend water voor, voor de au bain-marie.
Meng voor de bearnaisesaus de dragonazijn, witte wijn, citroenrasp, eidooiers en zout en peper in een ruime mengkom. Klop deze massa au bain-marie schuimig en gaar. Haal de mengkom van het stomende water en voeg straalsgewijs de gesmolten roomboter toe terwijl je blijft kloppen. Proef de saus na en maak af met de fijngesneden dragon.
Serveer de steak met de gebakken aardappels, de rode coleslaw en de bearnaisesaus op een stoere houten plank.