`
Patatas Bravas met 2 dips
Denk je het Spaanse temperament aan te kunnen? Wijk eens af van de typische Patatas Bravas. Maak dan niet één, maar twee dips! Ook erg leuk als hapje op de zondagsmiddagborrel.
Bijgerecht/borrel
6 personen
25 minuten
Ingrediënten:
- CêlaVíta Patatas Bravas aardappeltjes (425 gram)
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 5 eetlepels pesto
- Olijfolie
- 4 geroosterde paprika’s (pot 465 gram)
- 1/2 theelepel pittig (gerookt) paprikapoeder
Extra nodig:
- Staafmixer
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de plastic folie en de banderol van de ovenschaal. Plaats de aluminium schaal met aardappeltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar. Schep de aardappeltjes halverwege even om.
Stap 2:
Kook de doperwten ondertussen 5 minuten. Spoel ze af met koud water en pureer ze met behulp van een staafmixer samen met de pesto. Roer er eventueel wat olijfolie door als de saus te dik is. Maak op smaak met peper en zout.
Stap 3:
Laat 4 paprika’s uitlekken. Pureer de paprika’s met 1 eetlepel olijfolie met behulp van een staafmixer. Roer het paprikapoeder erdoor en maak op smaak met zout en peper.
Stap 4:
Serveer de Patatas Bravas met de 2 dipsausjes.