Caesar salade met Smokey BBQ aardappeltjes
Deze caesar salade is perfect voor op een zonnige dag! Je maakt deze klassieker nog lekkerder met CêlaVíta’s Smokey BBQ aardappelpartjes!
Ingrediënten:
- 1 zak CêlaVíta Smokey BBQ aardappeltjes
- 3 el olie
- 1 kipfilet
- 200 gram romaine sla, in reepjes gesneden
- 200 gram oud rustiek brood, zoals stokbrood of ciabatta
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 eieren
- 30 gram Parmezaanse kaas
Voor de dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 tl ansjovispasta, of 2 fijngeprakte ansjovisfilets
- 1 el citroensap
- 20 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij of scheur het brood in grove stukken en meng met 1 el olie. Bak 15 minuten af in de oven, totdat het brood knapperig en goudbruin is. Meng na het bakken met de knoflookpoeder en zet opzij.
Stap 2: Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes 14 tot 16 minuten op middelhoog vuur tot deze gaar zijn.
Stap 3: Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar. Snij in reepjes en zet opzij.
Stap 4: Kook intussen ook de eieren 7 a 8 minuten, tot deze net niet hardgekookt zijn. Spoel af met koud water, pel, snij door midden en zet opzij.
Stap 5: Meng voor de dressing de mayonaise, knoflook, ansjovispasta, citroensap en Parmezaanse kaas. Meng de dressing met de romaine sla, de croutons, de aardappeltjes en de kip. Serveer met de eieren en de extra Parmezaanse kaas.