Smokey BBQ Pulled chicken en aardappeltjes
Het ultieme weekendrecept! Pulled chicken met Smokey BBQ aardappelpartjes, geroosterde paprika, rode ui en gesmolten kaas. Onweerstaanbaar lekker.
Ingrediënten:
- 1 zak CêlaVíta Smokey BBQ aardappeltjes
- 2 el olie
- 2 kipfilets
- ½ tl zout
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl uipoeder
- ¼ tl komijn
- ¼ tl knoflookpoeder
- 60 gram bbq saus
- 1 paprika, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 150 gram geraspte kaas
- Optioneel: crème fraîche
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Breng de kip op smaak met het zout, de paprikapoeder, uipoeder, komijn en knoflookpoeder. Verhit 1 el olie in een pan met deksel en bak de kip rondom aan tot deze goudbruin is. Voeg dan een scheutje water, ongeveer 75 ml, toe en laat met de deksel op de pan in 30 minuten gaar stoven.
Stap 3: Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes 6 minuten. Voeg dan de paprika en rode ui toe en bak nog eens 6 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden en de aardappeltjes bijna gaar zijn.
Stap 4: Trek de kip, wanneer deze gaar is, uit elkaar met 2 vorken en meng met de bbq saus.
Stap 5: Verdeel de aardappeltjes met groenten in een ovenschaal, verdeel de pulled chicken hieroverheen en als laatste de geraspte kaas. Bak af in de oven tot de kaas gesmolten is, zo’n 5 minuten.
Serveer eventueel met een beetje crème fraîche.