Krokante, geplette aardappels met gamba’s
Een bijzondere bereidingswijze: aardappels geplet in de oven, maar daardoor krijgen ze een heerlijk, krokant jasje! Je kunt er eventueel nog wat kruidenboter overheen doen om het nog lekkerder te maken.
Ingrediënten:
- 450g CêlaVíta Rode opbakkers, aardappeltjes met rode schil
- 4 el boter, op kamertemperatuur
- 2 takken rozemarijn, fijngehakt
- Peper en zout, naar smaak
Voor de gebakken gamba’s met boontjes:
- 300 g haricot verts, schoongemaakt
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 300 g gamba’s, gepeld en schoongemaakt
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C (met bovenwarmtegrill).
Doe de aardappelen in een ruime mengkom en verwarm ze 5 minuten in de magnetron op 750 Watt. Als de aardappelen warm zijn stamp je ze 2-3 keer met een pureestamper. Schep daarna 6 hoopjes aardappel op een bakplaat met bakpapier en duw ze iets aan, of maak een mooie ronde vorm in een steker.
Stap 2:
Meng de boter met fijngesneden rozemarijn en peper en zout. Verdeel de rozemarijnboter over de hoopjes geplette aardappelen.
Zet de bakplaat in de oven, controleer ze na 15 minuten. Na ongeveer 20 minuten zijn de geplette aardappelen goudbruin en krokant.
Stap 3:
Ondertussen de haricot verts even kort blancheren; Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de haricot verts 4 minuten, schep ze daarna in ijskoud water om af te koelen. Laat ze goed uitlekken.
Stap 4:
Verwarm een ruime bak- of wokpan. Voeg hieraan een scheutje zonnebloemolie toe. Bak de haricot verts, uiringen en gamba’s, op hoog vuur, tot de gamba’s kleur hebben en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gamba’s en boontjes met de geplette aardappelen.