

Roast Potatoes met kipsaté van de barbecue en een groene salade



Ingrediënten:

- 1 CêlaVíta Roast Potatoes schaal
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 2–4 satéstokjes (eventueel vooraf geweekt in water)
- 1 portie kant-en-klare satésaus
Voor de kipsaté-marinade
- 2 el ketjap manis
- 1 el olie
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1/2 tl paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
Voor de salade
- 1/2 krop sla (romaine of ijsbergsla)
- 1/2 komkommer, in plakjes
- 6-8 cherry tomaatjes
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1. Marineer de kip. Meng in een kom de ketjap, olie, knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de kipblokjes toe en laat 20–30 minuten marineren.
Stap 2. Maak ondertussen de salade. Doe de sla, komkommer en tomaatjes in een kom. Meng de olijfolie, citroensap, zout en peper tot een dressing en giet over de salade. Hussel kort.
Stap 3. Rijg de gemarineerde kip aan de satéstokjes.
Stap 4. Plaats de schaal met Roast Potatoes op de barbecue en bereid volgens de verpakking, tot ze goudbruin en krokant zijn. Geen barbecue? De Roast Potatoes kunnen ook in de oven of Airfryer.
Stap 5. Gril de kipspiesjes in 8–10 minuten gaar en goudbruin op de barbecue of in een grillpan. Draai regelmatig.
Stap 6. Verwarm de satésaus volgens de verpakking. Verdeel de Roast Potatoes, spiesjes en een lepel saus over de borden. Serveer met de frisse salade.
Tip: Liever vegetarisch? Vervang de kip door vega-satéballetjes of tofu!