Roast Potatoes met gegrilde kip en bimi
Een smaakvol AGV-tje dat lekker snel op tafel staat.
Ingrediënten:
- CêlaVíta Roast Potatoes
- 2 kipfilets
- 300 g bimi
- 2 el olijfolie
- 2 el ketjap manis
- 6 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 cm gember –
- Handjevol verse peterselie –
- Snuf zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bak hierin de aardappels voor circa 30 minuten en schep ze halverwege om.
Stap 2:
Bereid de marinade voor de kip door de olijfolie, ketjap manis, 3 el sojasaus, honing, knoflook-, paprika-, kerrie-, en komijnpoeder goed te mengen. Voeg eventueel nog een snuf zout en peper toe. Laat de kipfilets ca. 10 minuten marineren.
Stap 3:
Bereid ook de marinade voor de groente door 3 el sojasaus te mengen met 2 fijngesneden tenen knoflook en 1 cm geraspte gember.
Stap 4:
Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin in een koekenpannetje met wat olijfolie. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.
Stap 5:
Bak ondertussen de bimi aan in een wokpan met de sojamarinade. Voeg wat water toe om de bimi gaar te stomen. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
Stap 6:
Trancheer de kipfilet en maak het bordje op met de aardappelen, bimi, kip en top af met wat verse peterselie