Ga naar de inhoud
`

Milde BBQ-aardappeltjes met groene asperges, burrata en pesto

Met een burrata zit je altijd goed! Probeer dit snelle recept met zelfgemaakte pesto. Dit heerlijke bord wil je toch ook op tafel hebben?

Hoofdgerecht uit de airfryer
3 personen
20-30 minuten

Ingrediënten:

Product
  • 450 g CêlaVíta Milde BBQ-aardappeltjes
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 1 el olijfolie
  • 1/2e citroen, alleen de rasp
  • Zout en peper, naar smaak
  • 400 g groene asperges, indien nodig geschild
  • 150 g burrata, uit het vocht

 

Voor de pecan-basilicumpesto:

  • 75 g geroosterde pecannoten
  • 75 g Parmezaanse kaas, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, geschoond
  • 20 g basilicum
  • 7 g peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • Grof zeezout, naar smaak

 

Extra nodig:

Airfryer en blender of staafmixer met bakje

Bereidingswijze

Stap 1: 

Verwarm de airfryer alvast voor op 180 °C.

Pureer de pecannoten, Parmezaan, knoflook, basilicum en peterselie samen met de olijfolie en zeezout naar smaak tot een dikke pesto.

 

Stap 2: 

Bak de Milde BBQ-aardappeltjes naar aanwijzing op de verpakking goudbruin in de airfryer.

Meng ondertussen 1 eetlepel olijfolie en rasp van een halve citroen, zout en peper door de groene asperges.

Als de aardappeltjes klaar zijn haal je ze even uit de airfryer zodat de groene asperges gebakken kunnen worden. Stel de airfryer hiervoor in op 180 °C. De groene asperges na 5 minuten airfryen even door husselen en de garing controleren. Als de groene asperges gaar zijn kunnen de aardappeltjes nog even mee terug in de airfryer mochten ze te ver zijn afgekoeld.

Serveer de burrata bovenop de groene asperges met de pesto en serveer de aardappeltjes erbij.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker