`
Vegan avocado burger met rode opbakkers
Zin in een dagje geen vlees? Probeer deze vegan avocado burger met gebakken aardappeltjes.
Hoofdgerecht
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 2x 450g CêlaVíta Rode Opbakkers
- 1 rode ui, schoongemaakt en aan dunne ringen gesneden
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el suiker
- 1 el water
- Zout en peper, naar smaak
- 100 g Vegan roomkaas
- 1 teentje knoflook, gehakt
- Beetje bieslook, fijngesneden
- 2 avocado’s, gehalveerd, uit de schil en zonder pit
- 2 el zonnebloemolie
- 4 Kaiserbollen, afgebakken en opengesneden
- Rucola
Bereidingswijze
Stap 1:
Marineer de fijngesneden rode uienringen in rode wijnazijn, suiker, water en zout en peper. Liefst al een dag vooraf, maar minimaal een half uur. Laten uitlekken voor gebruik.
Stap 2:
Meng de Vegan roomkaas met knoflook, bieslook en zout en peper naar smaak.
Stap 3:
Bak de aardappeltjes in de pan of in de airfryer volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 4:
Bak ondertussen de avocado in een koekenpan in een klein scheutje zonnebloemolie. Rustig bakken zodat de avocado de kans krijgt om te kleuren, maak de gebakken avocado op smaak met zout en peper.
Stap 5:
Besmeer de kaiserbollen met de Vegan roomkaas, leg de halve gebakken avocado erop en garneer met gemarineerde rode ui en rucola.
Serveer met de gebakken aardappeltjes.