Wokgarnalen met Sweet Chili aardappeltjes
Zin in een makkelijke en smaakvolle maaltijd? Probeer deze wokgarnalen met Sweet Chili aardappelblokjes en paprika. Een pittig en sensationeel gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen.
Ingrediënten:
- 1 zak CêlaVíta Sweet Chili aardappeltjes
- 3 el olie
- 1 paprika, in reepjes gesneden
- ½ rode ui, in halve ringen gesneden
- 400 gram rauw garnalen, ontdooid
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ¼ tl chilivlokken
- 2 el sojasaus
- 1 el sriracha
- 1 el honing
- 1 tl sesamolie
- Sesamzaad
- Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1: Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de aardappels tot deze gaar zijn, zo’n 10 á 12 minuten.
Stap 2: Maak de garnalen schoon en dep deze goed droog. Breng op smaak met peper en zout. Meng intussen ook de sojasaus, de sriracha, honing en sesamolie. Zet opzij.
Stap 3: Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui tot deze zacht beginnen te worden. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg de overige olie toe en bak de garnalen met de knoflook en de chilivlokken tot de garnalen gaar en roze zijn.
Stap 4: Voeg de paprika toe aan de garnalen, samen met de saus die eerder is gemaakt. Roer alles door totdat de saus begint te kleven aan de garnalen.
Serveer de garnalen met de groenten en de aardappels. Garneer met wat sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.