`
Spitskool stamppot met Sweet Chili aardappeltjes
Hoofdgerecht
2 personen
20 minuten
Ingrediënten:
- 1 zak CêlaVíta Sweet Chili aardappeltjes
- 3 el olie
- ½ spitskool
- 125 gram vegan spekreepjes
- Scheutje plantaardige melk
Bereidingswijze
Stap 1: Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes tot deze gaar zijn, zo’n 10 á 12 minuten.
Stap 2: Snij de spitskool in dunne reepjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en stoof de spitskool tot deze gaar is, zo’n 8 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
Stap 3: Voeg de overige el olie toe aan de pan en bak de plantaardige spekreepjes tot deze knapperig en gaar zijn.
Stap 4: Stamp de aardappeltjes met een scheutje plantaardige melk tot een puree. Voeg de spitskool toe en meng door de puree. Proef of je de stamppot verder op smaak moet brengen met peper of zout.
Serveer de spitskool stamppot met de plantaardige spekreepjes.