Ga naar de inhoud
`

Roast Potatoes met gegrilde kip en bimi

Een smaakvol AGV-tje dat lekker snel op tafel staat.

Hoofdgerecht
2 personen
35 minuten

Ingrediënten:

Product
  • CêlaVíta Roast Potatoes
  • 2 kipfilets
  • 300 g bimi
  • 2 el olijfolie
  • 2 el ketjap manis
  • 6 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember –
  • Handjevol verse peterselie –
  • Snuf zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bak hierin de aardappels voor circa 30 minuten en schep ze halverwege om.

 

Stap 2:

Bereid de marinade voor de kip door de olijfolie, ketjap manis, 3 el sojasaus, honing, knoflook-, paprika-, kerrie-, en komijnpoeder goed te mengen. Voeg eventueel nog een snuf zout en peper toe. Laat de kipfilets ca. 10 minuten marineren.

 

Stap 3:

Bereid ook de marinade voor de groente door 3 el sojasaus te mengen met 2 fijngesneden tenen knoflook en 1 cm geraspte gember.

 

Stap 4:

Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin in een koekenpannetje met wat olijfolie. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.

 

Stap 5:

Bak ondertussen de bimi aan in een wokpan met de sojamarinade. Voeg wat water toe om de bimi gaar te stomen. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.

 

Stap 6:

Trancheer de kipfilet en maak het bordje op met de aardappelen, bimi, kip en top af met wat verse peterselie

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker